Selectați limba dvs

1. Acordarea gratuității la transportul public local pentru elevi

Elevii în vârstă de până la 21 de ani, din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat, din unitățile de învățământ din Municipiul Oradea, beneficiază de gratuitate, în codițiile legii, la serviciile publice de transport local din Municipiul Oradea, pe tot parcursul anului școlar (anul școlar începe la data de 1 septembrie și se încheie la data de 31 august), în conformitate cu prevederile art. 83 alin (1) din Legea  nr.189/2023. Elevii beneficiază de gratuitate în baza abonamentelor de elev încărcate pe cardurile nominale tip legitimatie, validarea cardului la urcare în mijloacele de transport fiind obligatorie.

Eliberarea cardurilor tip legitimație pentru toți elevii înscriși în învățământul preuniversitar acreditat / autorizat din Municipiul Oradea se efectuează gratuit în baza HCL nr. 927 / 2016.

În cazul în care nu aveți un card de călătorie, pentru eliberarea acestora vă rugăm să vă prezentați la punctele de preluarea datelor cu:

- actul de identitate/certificat de naștere (pentru elevi sub 14 ani)

- adeverință sau carnet de elev vizat pentru anul școlar în curs

2. Acordarea gratuității la transportul public local pentru elevii din Zona Metropolitană Oradea 

Elevii din localitățile aferente Zonei Metropolitane Oradea (Bors, Sânmartin, Hidișel, Paleu,Cetariu) beneficiază de gratuitate pe ruta de deplasare din localitatea de reședință  până în Municipiul Oradea  și pe trasportul public local din Municipiul Oradea, pentru a beneficia de această gratuitate rugăm să se deplaseze la Punctele de vânzare OTL SA cu cardul de călătorie și cu actul de identitate (pentru elevii peste 14 ani) sau actul de identitate a părintelui (în cazul elevilor sub 14 ani).