Válasszon nyelvet

G D P R

Regulamentul general privind protecţia datelor

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Din 25 mai se aplică Regulamentul European nr. 2016/679 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Obiectul actului normativ european este acela de stabilire a normelor privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor lor personale, precum și stabilirea cadrului legislativ cu privire la libera circulație a datelor cu caracter personal. Astfel, informăm publicul călător cu privire la protejarea datelor personale.

Parte din responsabilitatea O.T.L S.A  în relaţia cu abonații și colaboratorii  săi este şi modul în care avem grija de datele dumeavoastră  personale pe care ni le-ati pus la dispoziţie cu ocazia derulării raporturilor comerciale/contractuale în principal acelea de a furniza servicii de transport public de călători dar și servicii conexe.

Prelucrarea datelor personale se întemeiază întotdeauna fie pe executarea contractelor încheiate cu noi, pe necesitatea de a respecta o obligație legală, pe interesul nostru legitim sau un interes public major sau după caz pe consimțământul dumneavoastră, dacă v-ați manifestat opțiunea în acest sens.

Date personale prelucrate

Prelucrăm datele personale doar în scopuri legitime, în conformitate cu principiile legate de prelucrarea datelor cu caracter personal prevăzute de Regulament .

Pentru înregistrarea ca abonat al OTL S.A. este necesară furnizarea următoarelor date: nume și prenume, CNP, data nașterii, vârsta, adresa, serie și număr C.I., nr. legitimație călătorie, tipul de abonament, unitatea de învățământ (în cazul elevilor).

Datele dumneavoastră personale vor fi stocate până la momentul încetării relației cu operatorul, cu excepția cazului în care operatorul are obligația legală de a stoca în continuare datele dvs.

Datele dvs. vor fi transmise doar către instituțiile autorizare ale statului, în vederea respectării și decontării obligațiilor fiscale.

Datele personale ale persoanelor care săvârșesc contravenții în materia transportului public de călători sunt prelucrate în conformitate cu Ordonanța nr. 2/2001, în scop legitim.

Datele personale pe care le prelucrăm sunt, în principal datele de identificare socio-economice, financiare, de localizare sau alte date personale pe care le colectăm direct de la persoanele vizate sau din alte surse atunci când deveniți clienții noștri sau când folosiți serviciile noastre.

Drepturile persoanei vizate

Ca și persoană vizată în temeiul Regulamentului European nr. 2016/679 privind protecția persoanelor fizice, beneficiați de următoarele drepturi:

Dreptul la informare - puteți solicita informații privind activitățile de prelucrare a datelor dvs. personale;

Dreptul la rectificare - puteți rectifica datele personale inexacte sau le puteți completa;

Dreptul la ștergerea datelor (dreptul de a fi uitat) - puteți obține ștergerea datelor, în cazul în care prelucrarea acestora nu a fost legală sau în alte cazuri prevăzute de lege;

Dreptul de opoziție - puteți să vă opuneți, în special, prelucrărilor de date care se întemeiază pe interesul legitim, din motive care țin de situația dvs. specifică;

Dreptul la portabilitatea datelor - puteți primi, în anumite condiții, datele personale pe care ni le-ați furnizat, într-un format care poate fi citit automat sau puteți solicita ca respectivele date să fie transmise altui operator;

Dreptul de a depune plângere - puteți depune plângere față de modalitatea de prelucrare a datelor la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal;

Dreptul de retragere a consimțământului - în cazurile în care prelucrarea se întemeiază pe consimțământul dvs. vă puteți retrage oricând. Retragerea consimțământului va avea efecte doar pentru viitor, prelucrarea efectuată anterior retragerii rămânând în continuare valabilă;

Pentru exercitarea drepturilor prevăzute de Regulamentul general privind protecția datelor, persoana vizată poate să transmită o cerere întocmită în formă scrisă, datată și semnată la adresa:

 

Oradea Transport Local S.A.

str. Atelierelor, nr. 12, Oradea, jud. Bihor

tel/fax: 0259-423212

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

În atenția: Responsabilului cu Protecția Datelor