Hazánk tömegközlekedésének legjelentősebb folyóirata a közelmúltban ünnepi gálát rendezett Brassóban, amelyen keresztül elismerte és jelképesen díjazta a mezőnyben nyújtott teljesítményt.
A személyszállításnak szentelt ZIUA CARGO gála, a 2023-as kiadás, 2 napon át Brassópojánban került megrendezésre március végén (28-29).
A személyszállításnak szentelt éves konferencia tulajdonképpen az RPTCY 2023 (Az év romániai személyszállítási vállalata) elnevezésű verseny lezárását jelentette, amely a váradi OTL cég számára lehetőséget jelentett arra, hogy ismét kiemelkedjen a több mint 5800 közösségi közlekedési vállalat közül. Romániából. A sokrétű specifikus szempontsort tartalmazó elbírálás után a Nagyváradi Helyi Közlekedési Vállalatot jelölték ki városi közlekedési kategória a 2. helyezettjének.
„Munka és szenvedély” – ez a kijelentés nyűgözte le a zsűrit, és jutalmazta ezzel az elismeréssel a nagyváradi céget, amely az utasok számára bevezetett modern technológiákkal, az utazók vonzásának és megtartásának jól kidolgozott stratégiájával is kitűnt, mint a szolgáltatás minőségének folyamatos javítása: kényelem és biztonság a nagy teljesítményű járművek vásárlása, csökkentett energiafogyasztás, a rugalmasságot biztosító alkalmazások.
Jelen pillanatban úgy gondoljuk, hogy a rendelkezésünkre álló flotta korát tekintve az egyik legjobb helyzetben lévő tömegközlekedési vállalat vagyunk Romániában. Nagyon jól ismerjük a digitalizálást, az e-ticketinget, az utazástervező alkalmazásokat, az információkat és minden olyan utólagos kezelést, amelyet egy nyomkövető rendszer ad a járműről valós időben, villamosra vagy buszra szerelve. Nem állítjuk, hogy a város lakosságának 100%-át szállítjuk, de 25 és 35% között kell lennie a tömegközlekedési aránynak. A helyi tömegközlekedés az életminőség mutatója, és nem maradhat el a város mögött. És ha a város gyorsabban fejlődik, mint a többi romániai város, akkor természetes, hogy lépést kell tartani ezzel a fejlődéssel.
A díj odaítélésénél a zsűri számára fontos szempont volt még a cég jól körülhatárolt jövőbeli terve: olyan nagyvárosi vonatrendszer kialakítása, amely a szomszédos településeken villamosközlekedési szolgáltatást kínálna, egy olyan vonalat, amely elérné a város központját, új villamosok beszerzésére irányuló projekt, a villamospark teljes korszerűsítésének projektje, az elektromos járművek új autóbusztelepének építése, főleg, hogy 40 ilyen busz beszerzésére is van szándék.
Azt is meg kell jegyezni, hogy Nagyvárad az egyetlen olyan város Romániában, amely részt vett az Villamosvezető Európabajnokságon, és ez év júniusában az OTL lesz a házigazdája ennek az eseménynek, amelyre 25 európai városból érkeznek vendégek.