Inchide Harta Site
Hartă Site

Informare călători

Ştiri şi noutăţi
Despre OTL
  Conducerea
  Contact
  Istoria tramvaiului
Despre Oradea
Galerii foto

Bilete, abonamente

Bilete, abonamente
Tarife
Chioşcuri de vânz. bilete/abonamente
Puncte de vânzare prin terţi
Automate de bilete şi abonamente
Regulament vânzare abonamente

Reţea transport

Hartă trasee autobuze
Linii autobuze
Staţii autobuze
Grafic circulaţie autobuze
Hartă trasee tramvaie
Linii tramvaie
Staţii tramvaie
Grafic circulaţie tramvaie
Monitorizare trafic
Panouri informare călători

Alte Servicii

Inspecţie tehnică periodică
Servicii cabinet psihologic
Servicii publicitate
Transport de persoane în regim de curse speciale

Info Parteneri

Achiziţii publice
  2007   2008   2009   2010
  Model cerere de participare la procedură
  Tehnici de achiziţii
Anunţuri
Legislaţie
Contact
Arhivă
Harta Site
Navigație: Home -> Știri și noutăți


S-a deschis Autogara OTL - Stefan cel Mare - Gara Centrala

06
Mar
2018
   Astăzi, 1 Martie 2018, a avut loc deschiderea oficială a Autogarării OTL “Ştefan cel Mare – Gara Centrală”.           
  
La conferinţa de presă care a avut loc cu acest prilej, alături de reprezentanţii OTL SA şi ai firmei constructoare a fost prezent viceprimarul Municipiului Oradea, dl. Mircea Mălan.
           
  
Conferinţa a fost deschisă

de viceprimarul oraşului care a relevant rolul important pe care îl are în asigurarea condiţiilor civilizate de aşteptare, dar şi îmbarcarea/debarcarea călătorilor care utlilizează traseele judeţene şi interjudeţene  care pătrund în Oradea prin partea de nord-vest. Interconectarea transportului judeţean şi interjudeţean cu transportul public este un deziderat pe care OTL împreună cu primăria Oradea îl are în ultimii ani, rezultatul materializându-se în cea de-a treia autogară deschisă în ultimii 4 ani. Dl. Mălan a făcut publică intenţia de a construi încă o autogară care să fie acceasata de mijloacele de transport judeţean şi interjudeţean  de pe relaţia Cluj – Aleşd.           
  
Directorul general al societăţii, dl. Voirel Mircea Pop a prezentat în câteva cuvinte autogara vorbind despre valoarea investiţiei, dotările pe care aceasta le are şi facilităţile care le oferă, atât operatorilor de transport judeţean şi interjudeţean, cât şi călătorilor.
           
  
Construcţia autogării a început în anul 2017, proiectul acesteia aparţinând firmei PoliArt. Firma Abed Nego a câştigat licitaţia pentru lucrările de construcţie.
           
  
Valoarea investiţiei a fost de 1.040.000 lei. 487 m din terenul pe care este construită clădirea autogării, împreunăcu peroanele, aparţine primăriei    Oradea, iar 600 m sunt proprietatea CFR cu care OTL are încheiat un contract de închiriere.
           
  
Clădirea  de 117 mp este compusă din sală de aşteptare cu 23 de locuri pe scaune şi dulap cu spaţii pentru depozitarea bagajelor cu posibilitatea de securizare a acestora (închidere cu cheie), monitor pe care vor rula orele de plecare/sosire a mijloacelor de transport pentru fiecare traseu în parte, un punct de vânzare bilete dotat cu mobilier specific, spaţiu în care îsi desfasoara activitatea dispecerul, un spaţiu destinat închirierii pentru activităţi comerciale, toalete moderne pentru femei, bărbaţi şi persoane cu dizabilităţi. Clădirea este asigurată cu sistem antiefracţie şi este racordată la utilităţi.
           
  
Mijloacele de transport care vor accesa autogara în baza contractelor ce urmează să fie încheiate vor fi monitorizate printr-un sistem modern de acces cu bariere pentru fiecare din cele 4 peroane. Peroanele sunt dotate, fiecare, cu băncuţe pentru aşteptare şi coşuri de gunoi şi sunt protejate de intemperii cu copertină metalică pe toata suprafaţa (316 mp).
           
  
Autogara va fi deschisă cu 15 minute înainte de plecarea primului autobuz şi va fi deschisă încă 15 minute după plecarea ultimului autobuz aflat în proprietatea operatorilor cu care sunt încheiate contracte de acces în autogară.
 
înapoi