Inchide Harta Site
Hartă Site

Informare călători

Ştiri şi noutăţi
Despre OTL
  Conducerea
  Contact
  Istoria tramvaiului
Despre Oradea
Galerii foto

Bilete, abonamente

Bilete, abonamente
Tarife
Chioşcuri de vânz. bilete/abonamente
Puncte de vânzare prin terţi
Automate de bilete şi abonamente
Regulament vânzare abonamente

Reţea transport

Hartă trasee autobuze
Linii autobuze
Staţii autobuze
Grafic circulaţie autobuze
Hartă trasee tramvaie
Linii tramvaie
Staţii tramvaie
Grafic circulaţie tramvaie
Monitorizare trafic
Panouri informare călători

Alte Servicii

Inspecţie tehnică periodică
Servicii cabinet psihologic
Servicii publicitate
Transport de persoane în regim de curse speciale

Info Parteneri

Achiziţii publice
  2007   2008   2009   2010
  Model cerere de participare la procedură
  Tehnici de achiziţii
Anunţuri
Legislaţie
Contact
Arhivă
Harta Site
Navigație: Home -> Știri și noutăți


Prezentare autobuze electric si hibrid la Oradea

26
Ian
2018
   Orădenii care utilizează linia 22 au avut ocazia să călătorească  în 23 şi 24 Ianuarie 2018 cu autobuzul electric, de producţie chineză, al firmei

Xiamen Dragon Bus CO., marca Golden Dragon. Producătorii chinezi au ales să nu părăsească România înainte de a-l prezenta călătorilor din Oradea, după ce acesta a ajuns şi în alte oraşe din ţară în cadrul unui turneu de promovare.           
  
Autobuzul are o capacitate totală de 80 de locuri, din care, 35 de locuri pe scaune, are podea joasă, aer condiţionat şi este extrem de silenţios. Are o lungime de 12 m şi două uşi de acces, iar caroseria este construită din aluminiu.
           
  
Acesta funcţionează utilizând cele 6 baterii
CATL, lithiu, certificate IP67 (rezistenţă la umiditate şi praf) montate în partea spate, având un ciclu de încărcare de 6.000. Valoarea emisiilor poluante pentru acest tip de autobuz este zero.           
  
Cei care au avut ocazia să călătorească în aceste zile cu acest autobuz au putut să constate şi să aprecieze, în egală măsură, confortul şi estetica interioară şi exterioară a acestuia.
           
  
Vineri, 26 Ianurie, a fost prezentat presei orădene un alt autobuz, aflat şi acesta într-un turneu de promovare. Este vorba despre autobuzul hibrid (electric şi diesel) Solaris Urbino 12 Hibrid, a cărui fabricaţie de serie a început în anul 2016.
           
  
Autobuzul are o capacitate totală de  90 de locuri, din care, 33 de locuri pe scaune, are, de asemenea podea joasă, dar şi trapă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi motorii acţionabilă prin comandă manuală din cabina şoferului. Suspensia ECAS, cu funcţia de coborâre şi înălţare a părţii din dreapta a autobuzului prin care garda la sol este redusă cu 70mm, îl face accesibil persoanelor vârstnice. Aceeaşi funcţie permite, în egală măsură şi înălţarea autobuzului cu 60mm. Lungimea autobuzului este de 12 m, iar accesul în/din autobuz se face prin trei uşi care se deschid spre interior, poziţionate în faţă, la mijloc şi în spate. Sistemul electric este de tip CAN-Bus, iar caroseria este construită dintr-o combinaţie de oţel inoxidabil, aluminiu şi materiale plastice. În partea din faţă, lateral dreapta şi spate este dotat cu afişaj de informare a pasagerilor. Autobuzul are aer condiţonat, iar încălzirea salonului autobuzului se face prin 3 încălzitoare suflante standard de tip convertor. Pornirea autobuzului se face cu ajutorul sistemului electric (zero emisii poluante), motorul diesel fiind activat după ce autobuzul depăşeşte viteza de 15 km/h. La rulaj, se activează sistemul star/stop ( rulează pe energia acumulată când emisiile poluante sunt zero).
           
  
Finisajele interioare, podeaua şi scaunele tapiţate asigură un confort sporit călătorilor.
           
  
Vă mulţumim că aţi ales OTL şi vă dorim Călătorie Plăcută !

înapoi